Kylläpä on taas halpaa, hoksasin kun verovapaan kaupan hyllyjä tutkin. Tännehän pitää tulla useamminkin. Jonain päivänä voisi ihan tulla heräteostoksille vain. Sitä vartenhan lienee on suurin osa kassoista aina suljettu kun ihmislauma on päästetty irti. Esim. vaikka helluntain tai helatorstain aattona. Voi hyvä tavaton, pyhä tulossa, nyt kauppaan ja äkkiä, nyt on pakko saada ostaa paljon kaikkea että pärjää pyhän yli. Silloin kannattaa mennä heräteostoksille, jonottelemaan vaikka ihan huvin vuoksi ja katselemaan mitä poloiset ihmisparat ovat tulleet ostamaan. Kassahenkilöt ovat luonnollisesti piiloutuneet takahuoneeseen tekemään tärkeitä paperitöitä ja tilauksia, ynnäilemään voitto/tappio listoja.

Pitkää tikkua vedettyään he ovat päättäneet että Pirkko saa nyt olla kiirekassana. Kyllä se pärjää, Pirkolla on monien vuosien tausta kassamyynnistä ja hymykin saattaa irrota jos sille päälle sattuu. Pirkko on myös sukkela, ostokset menee viivakoodinlukukoneen läpi kuin elokuvissa. Vihaisia, hiestä märkiä ihmisiä kerääntyy jonon jatkeeksi puhisemaan ja jalkaa lattiaan polkemaan. Toiset vaihtavat tasapaino jalkoja, toiset kaivavat neniä. Katseita vaihdetaan. Kukaan ei kuitenkaan uskalla jutella keskenään. Onhan äiti opettanut että vieraille ei saa puhua. Ne saattaa vielä purra. Itse olen tällä jonotusreissulla saanut jo haalittua vaikka mitä jännää ostoskoriin ( otin ihan varmuuden vuoksi korin jos sattuu jotain halpaa löytymään ) Tiskiainettakin kun sai halvalla niin täytyihän sitä ostaa jos vaikka tulisi joskus tiskattua. Nami hyllykin tuli katsastettua useaan otteeseen. Ja sieltä tarttui mukaan kaikkea tahmeaa mikä tarttuu kitalakeen.

Sitten tuleekin jo minun vuoro maksaa. On ostoksia monenlaisia. Oikeastaan mitään ei tarvinnut edes ostaa mutta kivaa oli, vaikka vaan katsella ihmisiä ja niiden jännittäviä seikkailuja halpatavarakaupan ruuhkassa. Kuunnella niiden pään sisäisiä ääniä, kuka noitui, kuka ei. Kuka luovutti ja päätti tulla toisella kerralla uudestaan. Suosittelen sinullekin moista elämystä. Ihan vaikka vaan huvin vuoksi.